Cenergie

Cenergie werd opgericht in 1997 en ontstond uit een initiatief van de Universiteit Antwerpen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor duurzaam energiegebruik en gebouwenbeheer via energieaudits. Cenergie biedt gespecialiseerd advies tijdens elke fase van de levensloop van een gebouw, vanaf het ontwerp tot en met de sloop of de hernieuwbouw. Toen de oorspronkelijke oprichter en meerderheidsaandeelhouder zijn aandelen wou verkopen, deed hij hiervoor beroep op KBC Match'it. Tom Peeters - Managing Partner bij White Stone Capital - bleek de juiste overnamekandidaat.

De juiste match

"KBC Match'it biedt een gebruiksvriendelijk platform waarbij kandidaat-investeerders op een transparante manier toegang krijgen tot essentiële bedrijfsinformatie en de key-financials." 

De aandelen van Cenergie werden via KBC Match'it te koop aangeboden. "Cenergie is een innovatieve onderneming met 30 hoogopgeleide werknemers die opdrachtgevers bijstaat in het energiezuinig bouwen en renoveren van grote projecten. Cenergie is een gevestigde waarde is in de sector, met 20 jaar ervaring in energieconsulting en energiemanagement."

Onderhandelingen

Hoewel de onderhandelingen op sommige vlakken bijzonder stroef verliepen, kwamen koper en verkoper, bijgestaan door hun respectievelijke adviseurs, na enkele maanden tot een overeenstemming over de prijs en de modaliteiten van de verkoop.

'Het bijzondere aan Cenergie was dat het bedrijf toen – en vandaag nog steeds – werd geleid door een CEO die over een minderheidsparticipatie beschikt. De CEO, die intern was doorgegroeid en al verschillende jaren actief was in het bedrijf, bleek een bijzonder betrouwbare partner te zijn.'

Kort na de overname van de aandelen werden een aantal noodzakelijke herstructureringen doorgevoerd. "Een aantal kostenbesparingen werden gerealiseerd, maar bovenal werden nieuwe klanten aangetrokken. Cenergie ambiteert dé referentie te worden in energiedienstverlening voor grotere vastgoedprojecten."

Op zoek naar de perfecte match?

Vraag uw toegang aan

Cookies opgeslagen