Gemini

Reeds kort na de lancering van KBC Match’it kon het platform met trots zijn eerste match aankondigen, die kort daarop ook uitmondde in de eerste succesvolle verkoop. Jonge ondernemers Arne Schelkens en Bram De Schouwer registreerden zich in november 2016 als investeerders op het nieuwe platform. Een maand later kregen ze al goed nieuws.

De juiste match

“Toen die mail van KBC in onze mailbox belandde, hadden we nog geen flauw besef van de impact. De mail met als titel ‘U hebt een nieuwe match’, gaf aan dat een sterk winstgevende B2B onderneming in onze regio te koop stond. Was dit echt een match? We geven grif toe dat het woordje winstgevend voldoende was als trigger om een kijkje te nemen op KBC Match’it. Eén telefoontje later hadden we beslist om het detaildossier van dit bedrijf op te vragen.” KBC bezorgde de twee ondernemers een overzichtelijke mix van financiële en operationele gegevens.

“De dossierkost leek ons eerst vrij hoog, maar als we al deze informatie zelf hadden moeten bijeen sprokkelen, hadden we met zekerheid onze families moeten teleurstellen tijdens de kerstperiode. Het Match’it informatiedossier konden we gebruikten tijdens de gesprekken met de verkopers en zelfs later, bij de aanvraag van de financiering. Het dossier spaarde ons tijd in elke stap van de onderhandelingsfase.”

 

'KBC mag terecht trots zijn op dit digitale platform, want ze brengen hiermee het traditionele overnameproces naar een hoger niveau!'

 

Proud to be a Gemini

“Na een korte, intense onderhandelingsperiode besloten we een bod uit te brengen. Niet via het platform, dat vonden we te onpersoonlijk. Een overname blijft bovenal een emotioneel proces. Dankzij KBC Match’it hebben we een match gevonden én gesloten op een termijn die onze wildste verwachtingen overtreft. Proud to be a Gemini is onze slogan, maar KBC mag terecht trots zijn op dit digitale platform, want ze brengen hiermee het traditionele overnameproces naar een hoger niveau.”

Ambassadeur voor sociale tewerkstelling

In 2018 is Gemini uitgeroepen tot ambassadeur voor sociale tewerkstelling. “Al onze armbanden worden met de hand gemaakt in sociale werkplaatsen in eigen land. Zo steunen we niet alleen de sociale tewerkstelling maar zorgen we ook voor kwaliteit uit eigen land met enkel natuurlijke producten. We hebben daarvoor de Handmade Award van Unizo gekregen voor de provincie Antwerpen.”

Op zoek naar de perfecte match?

Vraag uw toegang aan

Cookies opgeslagen